SİVAS'TAN OY KULLANMAYA GELDİLER

8.08.2014 11:31:35

Yaz tatili nedeniyle memleketi Sivas`a gelen gurbetçiler, AK Parti Sivas İl Başkanlığı`nın organizasyonuyla oy kullanmak üzere Kayseri`ye gönderildi.

Yurt dışından memleketi Sivas`a gelen gurbetçiler, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmak için 5 otobüs ile Kayseri`ye giderek seçimlerde Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan`a destek verdi.
10 Ağustos yerel seçimlerinde Türk halkının ilk kez cumhurbaşkanını seçeceğini hatırlatan AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, oy kullanmanın her vatandaşın görevi olduğunu söyledi.
Yurt dışında yaşayan vatandaşların her yerde oy kullanma imkanının olmadığını belirten Şahin, "Yurt dışında ki konsolosluklarda, bir de gümrük kapılarında oy kullanma imkanları var. Bu 10 Ağustos tarihine kadar sürecek" diye konuştu.
Şahin, yurt dışından Sivas`a gelen vatandaşların Kayseri Koca Sinan Gümrük Kapısı`nda oy kullanmaları için bir organizasyon yaptıklarını belirterek, "Sağ olsun yurt dışında yaşayan hemşehrilerimiz bu duruma duyarlılık gösterdiler. İnşallah hayırlısı ile gidip oylarını kullanacaklar. Vicdanlarının sesini dinleyecekler. Bu ülke için kimin faydalı kimin hizmet edeceğini zaten kendileri yurt dışında biliyorlar" dedi.